Ochrana osobních údajů

Platné od 21. května 2018.

Provozovatelem internetového obchodu www.naradihornig.cz je společnost Nářadí Hornig s.r.o. Osobní údaje uchováváme v souladu s platnou legislativou - zákonem o ochraně osobních údajů 101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, a Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, tzv. GDPR).

Nářadí Hornig s.r.o. je registrováno jako zpracovatel osobních údajů u Úřadu pro ochranu osobních údajů pod registračním číslem 00070850.

Jaké osobní údaje uchováváme?

O návštěvnících našeho webu uchováváme následující údaje:

  • Název stránky, ze které uživatel na webové stránky Nářadí Hornig s.r.o. přišel.
  • Detaily pohybu po jednotlivých stránkách webu Nářadí Hornig s.r.o.
  • Dobrovolně poskytnuté údaje nesouvisející s objednávkou (například e-mailová adresa pro odběr newsletteru).

V případě objednávky na našem e-shopu navíc vyžadujeme:

  • Fakturační a doručovací adresu, případně název firmy, IČ a DIČ.
  • Telefonní a e-mailový kontakt.

Proč osobní údaje uchováváme?

Účelem zpracování osobních údajů je plnění právních povinností správce vyplývajících z obsahu uzavřené smlouvy mezi Vámi jako kupujícím a správcem jako prodávajícím, a plnění právních povinností správce vyplývajících z obecně závazných právních předpisů.

Osobní údaje je nezbytné správci poskytnout za účelem plnění práv a povinností vyplývajících z obsahu uzavřené smlouvy.

Jak dlouho budeme osobní údaje uchovávat?

Osobní údaje mohou být správcem zpracovávány po dobu nezbytnou k plnění práv a povinností vyplývajících z uzavřené smlouvy, případně po dobu nezbytně nutnou k vyřešení sporů majících svůj původ v uzavřené smlouvě. Ne však déle, než 10 let nebo do odvolání souhlasu subjektu údajů. 

Používáme Cookies?

Webové stránky Nářadí Hornig s.r.o. používají Cookies pro identifikaci uživatele a přizpůsobení uloženého nastavení stránek (více informací o HTTP cookies na Wikipedii, otevřené encyklopedii). Cookies ukládá náš server skrze Váš prohlížeč do Vašeho počítače.Jedná se o malé soubory, které nám umožní například zapamatování obsahu Vašeho košíku v případě návratu zpět na naše stránky, nebo zapamatování předvoleb zobrazení a filtrace kategorií. Pomocí Cookies také měříme počty návštěvníků našeho webu, nebo výkon našich reklamních kampaní.

Využití Cookies je možné vypnout ve Vašem webovém prohlížeči, pro návod využijte tlačítko F1 a vyhledejte Cookies v nápovědě Vašeho prohlížeče.

Jak chráníme Vaše osobní údaje?

S maximálním důrazem! Naše elektronické systémy provozujeme na zabezpečených a aktualzovaných serverech s omezeným přístupem. Pravidelně upravujeme bezpečnostní politiky pro dosažení maximální možné míry zabezpečení.

E-shop i ostatní služby poskytujeme skrze zabezpečený protokol HTTPS, což si můžete ověřit v adresním řádku svého prohlížeče.

Vaše osobní údaje jsme nikdy neprodali a ani neprodáme externím subjektům k jejich dalšímu využití.

Na co chráněné údaje používáme?

Námi zpracovávané osobní údaje používáme pro úspěšné vyřízení objednávek a vlastní marketingovou činnost na základě zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti; a pro splnění zákonem stanovených důvodů (například podle Zákona o účetnictví 563/1991 Sb.). Dále je také používáme pro vlastní marketingové aktivity, jako je oslovování stávajících zákazníků skrze e-mailové newslettery nebo reklamní sítě.

Jak odebrat svůj e-mail z databáze zasílaných newsletterů?

  1. V zápatí každého newsletteru je odkaz pro odhlášení z přijímání newsletterů. Proklikem dojde k okamžitému odebrání adresy ze seznamu.
  2. Napište nám na e-mail info@naradihornig.cz a my Vaši adresu ze seznamu odebereme.
  3. Máte-li v našem e-shopu uživatelský účet, můžete po přihlášení změnit nastavení cookies nebo odvolat souhlas se zasíláním newsletteru.

Kdo může mít přístup ke shromažďovaným údajům?

K nezbytně minimálnímu množství osobních údajů k zajištění poskytovaných služeb mohou mít ke shromažďovaným osobním údajům přístup následující subjekty, které smluvně prokázaly svůj soulad se zákonnými úpravami a zavázaly se dodržovat striktní pravidla pro práci s osobními údaji.

Předané osobní údaje mohou tyto společnosti využívat výlučně pro služby spojené s objednávkami v e-shopu Nářadí Hornig s.r.o. (například uživatelské hodnocení) nebo s marketingovými činnostmi Nářadí Hornig s.r.o. (například zajištění rozesílky e-mailových newsletterů).

Přístup spojený s vyřízením objednávky v závislosti na výběru dopravce a platby mohou mít:

  • Česká pošta, s.p., CZ47114983
  • General Logistics Systems Czech Republic s.r.o., CZ26087961
  • Hifour s.r.o., CZ47537841
  • ThePay.cz, s.r.o., CZ28135261

Přístup spojený se správou informačních systémů mohou mít:

  • IT-PRO s.r.o., CZ28786921
  • Smartsupp.com, s.r.o., CZ03668681
  • wpj s.r.o., CZ28860608

Předávání údajů z důvodů marketingu provádíme s:

  • Google Ireland Limited, IE6388047V
  • Heureka Shopping s.r.o., CZ02387727
  • Seznam.cz, a.s., CZ26168685
  • UAB "MailerLite", LT100007448516

Jaká máte práva ohledně osobních údajů?

  1. Máte právo požádat, abychom vám sdělili, jaké osobní údaje o vás zpracováváme, pro jaké účely, jakým způsobem a také s kým je sdílíme.
  2. Můžete kdykoli požádat o přístup ke svým osobním údajům, dále žádat abychom vaše osobní údaje aktualizovali, opravili či vymazali (za předpokladu, že to nebude mít vliv na plnění smlouvy).
  3. Pokud nepožádáte o odstranění vašich údajů, můžeme je uchovávat po dobu, která je nutná pro splnění smlouvy a pak dále do doby, po kterou by z našeho smluvní vztahu mohly plynout právní spory. Co se týče údajů uchovávaných pro marketingové účely, ty mohou být uchovávány po dobu, po kterou vám mohou být nabídnuty služby.
  4. Pokud již nebudete mít zájem o naše e-mailové zpravodaje, obchodní nabídky, bulletiny a další informace, můžete jejich odběr kdykoli odhlásit v příslušném e-mailu.
  5. Máte také možnost vznést námitku proti zpracování svých osobních údajů u správce, nebo podat stížnost u dozorového úřadu, jímž je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Jak nás ohledně ochrany osobních údajů můžete kontaktovat?

V případě jakýchkoli dotazů nebo připomínek k politice správy osobních údajů nás neváhejte kontaktovat. Chcete-li využít svého práva "být zapomenut" a provést vymazání svých osobních údajů z naší databáze, pro které neexistuje zákonná povinnost uchování, kontaktujte nás prosím některou z níže uvedených cest.

  • Adresa firmy pro tištěnou korespondenci: Nářadí Hornig s.r.o., Čsl. Legií 1263, 514 01 Jilemnice.
  • E-mailová adresa pro elektronickou komunikaci: info@naradihornig.cz.
  • Adresa datové schránky: bkuurmr.